מבוא ל”משחקי בריאות ולמידה”

הקורס “מבוא למשחקי בריאות ולמידה” כולל 5 מפגשים ומטרתו להדריך אנשי חינוך איך ניתן לשלב את השיטה בדרך לימודית או טיפולית שלהם. הקורס כולל תכנים תיאורטיים אך בעיקר מתמקד בחלק המעשי.
הקורס מתאים לאנשי חינוך וטיפול, לצוותי חינוך, לאנשי אקדמיה העוסקים בחינוך, למורים, ליועצות חינוכיות, לגננות, למרפאות בעיסוק, לקלינאי תקשורת, למורים להוראה מתקנת, למנהלי צהרונים, לכל מי שמלמד ילדים ומתבגרים – כולל סטודנטים.

השיטה “משחקי בריאות ולמידה” היא חלק מהגישה הכללית יותר שנקראת “פדגוגיה אתית” שפותחה על ידי דר’ אנדרי וליאבסקי. השיטה “משחקי בריאות ולמידה” מתמקדת במישור ההתפתחותי של הילד.
השיטה מחברת בין משחק ללמידה. כלומר, הלמידה מתרחשת תוך כדי משחק. למידה דרך משחקים יכולה להיות קלה יותר, מעניינת יותר וכיפית יותר. במשחק קל יותר לווסת ולהתאים את דרגת הקושי לילד. לפעמים כשילדים שקועים עמוק בתוך משחק, החשש שלהם להיכשל או לטעות נעלם או פוחת באופן משמעותי. המשחקים מתבססים על אימון של מערכת העצבים המרכזית שלנו, כלומר המוח האנושי, על ידי פיתוח מיומנויות ריכוז, כישורים וורבליים, מוטוריים, ויזואליים, אודיאליים ושיפור מהירות עיבוד מידע ותגובה.

המשחקים מתבססים על אימון של מערכת העצבים המרכזית שלנו, כלומר המוח האנושי, על ידי פיתוח מיומנויות ריכוז, כישורים וורבליים, מוטוריים, ויזואליים, אודיאליים ושיפור מהירות עיבוד מידע ותגובה. “משחקי בריאות ולמידה” הינם תרגילי אינטליגנציה, תרגילים גופניים והתנהגותיים, המשלבים בתוכם תחומי אמנות, תנועה, ודמיון מודרך. הם מכילים ידע ממסורות עתיקות שונות, ממדעי החברה והטבע, ומהרפואה אלטרנטיבית והקונבנציונלית. השיטה הינה אקלקטית, ומכילה אוסף של תרגילים מתוך מקורות שונים. שיטת “משחקי בריאות ולמידה” מאפשרת לשפר כישורים קיימים ולפתח מימנויות חדשות. המשחקים מתבססים על אימון המוח, על ידי פיתוח מיומנויות ריכוז, כישורים וורבליים, מוטוריים, ויזואליים, אודיאליים ושיפור מהירות עיבוד מידע ותגובה.

תוכנית הקורס

מפגש 1

המפגש הראשון עוסק בתהליך ההתפתחותי של הילד. נסקור בקצרה כיצד המוח האנושי מתפתח. 
נגדיר 7 (!) חושים של בני אדם, נתאר את מודל עיבוד מידע.

אורך המפגש: כשעה וחצי.

מפגש 2

המפגש השני מוקדש למנגנון השליטה העצמית: מהו? כיצד ניתן לפחזק ולפתח אותו?
נציג 7 פרמטרים של השליטה העצמית ונדגים משחקים לחיזוקו.

אורך המפגש: כשעה וחצי.

מפגש 3

במפגש השלישי נעסוק בערוצי הקליטה המרכזיים: ערוץ ויזואלי, ערוץ אודיאלי וערוץ קינסתטי. 
נדגים משחקים לפיתוח וחיזוק כל ערוץ בנפרד ושלושם ביחד.

אורך המפגש: כשעה וחצי.

מפגש 4

במפגש הרביעי נעסוק בשתי אונות המוח ונדגים משחקים לפיתוחם וחיזוקם.

אורך המפגש: כשעה וחצי.

מפגש 5

במפגש האחרון אנו נסכם את כל מה שלמדנו ונשחק במשחקים שכבר הוצגו ובמשחקים חדשים.

אורך המפגש: כשעה וחצי.

סידרת הספרים “משחקי בריאות ולמידה” כוללת 4 כרכים.
הספרים מתארים את השיטה הלהכה למעשדה.
הסידרה כוללת:
כרך א’ – “עיקרונות השיטה”
כרך בי – “מנגנון השליטה העצמית”
כרך ג’ – “ערוצי נקליטה”
כרך ד’ – “אנונת המוח”

סידרת הספרים
“משחקי בריאות ולמידה”